Блог - стр. 4
Продукти: 350 гр. бутер тесто, 50 гр. крема сирене, 250 гр. кренвирши, 1 яйце за намазване, ...
Продукти: 4 филии пълнозърнест или ръжен хляб, 2 домата, 50-100 гр. шунка, салам, крен- вир...
Продукти: 300 гр. извара, 200 гр. сирене, 2 чушки, нарязани на ситно, 20 гр. маслини, наря- ...
Продукти: 250 гр. кисело мляко, 250 мл. прясно мляко, мая, колкото локум, сол на вкус и брашно (около 700-800 гр.). Начин на приготвяне: От изброените продукти се омесва тесто. Като втаса, се измесва пак. След половин час се оформят топки с големина на ябълка. Разточват се на кръг, колкото дъ- ното на голяма чиния и в средата се слага сирене, объркано с яйце. Кръговете се прегъват на две, притискат се ръбовете, за да не се разтворят. Пържат се в много и силно сгорещена мазнина. Много са вкусни! > Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 гр. мая, сол, 2 с.л. захар, 1 ч.л. оцет, 2 ч.ч. бра...
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 гр. мая, сол, 2 с.л. захар, 1 ч.л. оцет, 2 ч.ч. бра...
Продукти: 6-8 филии от франзела, 150 гр. кашкавал, 5 с.л. зехтин или олио, 2 с.л. брашно, 1...
Продукти: 4 филии хляб, 1 червена чушка, 100 гр. сирене, 1 яйце, 50 гр. шунка. Време за приготвяне – 10 минути. Начин на приготвяне: Измитата и изчистена чушка се нарязва на малки кубчета. Смесва се с предварително разбитото яйце, натрошеното сирене и нарязаната шунка. Получената плънка се разпределя върху хапките от хляба наредени в тавичка, след което се запичат на грил за някол- ко минути. > Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: За хамбургерските питки: около 400 гр. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, половин кубче...
Продукти: 20 гр. мая или 1 пакетче суха такава, 350 мл. топла вода, 5 с.л. зехтин (мож...
Продукти: 500 гр. хладка вода, мая (колкото орех), сол, брашно – около 1 кг., 150-200 гр. м...
Продукти: 1 кг. брашно, 5 яйца, 1 яйце за намазване, 1 ч.ч. прясно мляко, 1,5 ч. захар, 40 гр. мая, 250 гр. мазнина, половин чаша орехови ядки, 50 гр. стафиди, кората на 1 лимон. Начин на приготвяне: Омесва се козуначено тесто като се прибавят стафидите. След пър- вото втасване се откъсват 6 парчета за 2 плетеници. Разточват се на масата на дълги рула и по три се изплитат. Оформените плитки се поставят върху намазнена тава и втасват отново. След това се намазват с разбитото яйце, накълцаните орехови ядки и кристалната захар. Пече се в умерена фурна. > Кухненска Посу...