СЕЛСКА ПЪРЛЕНКА
фев 12, 2022Продукти:
20 гр. мая или 1 пакетче суха такава, 350 мл. топла вода, 5 с.л. зехтин (може и
олио) плюс още за намазване, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 5 ч.ч. брашно, шарена сол, няколко скилидки
счукан чесън, 2 с.л. масло.
Начин на приготвяне:
Разтворете първо маята в малко топла вода със захарта. Щом се ак-
тивизира, добавете към нея всички останали продукти – останалата вода, 5-те с.л. олио, солта и
брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. От тестото се разточват питки, които се
пържат върху сгорещен намазан сач или тиган. Щом обърнете питката от втората страна, намаже-
те вече оп
> Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 2 картофа, 1 глава кромид лук, 200 гр. телешки салам, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 100 ...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 ч.л. сода, сол на вкус и брашно, к...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 250 мл. прясно мляко, 1 ч.л. сода за хляб, олио, ...