ЛЕСНИ ХАМБУРГЕРЧЕТА
фев 12, 2022Продукти:
За хамбургерските питки: около 400 гр. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, половин
кубче мая, 1 яйце, 1 жълтък за намазване, половин ч.ч. олио, захар, сол.
За пълнежа: 2 пакетчета крема сирене, 1 червена пиперка, десетина зелени маслини.
Начин на приготвяне:
Маята се размива в хладкото мляко и се добавя към пресятото
брашно. Добавят се останалите продукти и се меси до получаване на меко и еластично тесто.
Оформят се малки топчета, оставят се да втасат, мажат се с жълтък и се пекат на 200 градуса око-
ло 10 мин. Разрязват се на половина така, че да станат две филийки. Маже се с крема сирене, в
единия вид хамбургерчета върху крема сиренето се редят маслини на кръгчета, в другия вид –
червена пиперка, нарязана на кубчета или ленти. За пълнеж могат да се добавят всякакви продук-
ти по ваш вкус – кисела краставичка, ролца от раци и т.н.
> Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 2 картофа, 1 глава кромид лук, 200 гр. телешки салам, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 100 ...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 ч.л. сода, сол на вкус и брашно, к...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 250 мл. прясно мляко, 1 ч.л. сода за хляб, олио, ...