Публикации за Бързи и лесни закуски
Продукти: 2 картофа, 1 глава кромид лук, 200 гр. телешки салам, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 100 ...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 ч.л. сода, сол на вкус и брашно, к...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 250 мл. прясно мляко, 1 ч.л. сода за хляб, олио, ...
Продукти: 4 филии пълнозърнест или ръжен хляб, 2 домата, 50-100 гр. шунка, салам, крен- вирш, 50-100 гр. кашкавал, подправки по избор: риган, чубрица или босилек за поръсване. Начин на приготвяне: Нарязваме доматите и колбаса на тънки кръгчета. Филийките ако искаме може да ги намажем с масло, след това нареждаме доматите, слагаме колбаса и най- отгоре посипваме с настърган кашкавал. Поръсваме с подправки и печем в скара с горно нагрява- не до стопяване и зачервяване на кашкавала. > Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 300 гр. извара, 200 гр. сирене, 2 чушки, нарязани на ситно, 20 гр. маслини, наря- ...
Продукти: 250 гр. кисело мляко, 250 мл. прясно мляко, мая, колкото локум, сол на вкус и бра...
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 гр. мая, сол, 2 с.л. захар, 1 ч.л. оцет, 2 ч.ч. бра...
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 гр. мая, сол, 2 с.л. захар, 1 ч.л. оцет, 2 ч.ч. брашно, олио, портокалови кори. Начин на приготвяне: От изброените продукти се омесва тесто и се остава на топло, за да удвои обема си. След това тестото се разпределя на средни по големина топки. Всяка топка се тегли и разпъва на мекица, която се изпържва от двете страни в горещо олио. Мекиците се нареж- дат в плато една върху друга. По желание се поръсват с пудра захар. > Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 6-8 филии от франзела, 150 гр. кашкавал, 5 с.л. зехтин или олио, 2 с.л. брашно, 1...
Продукти: 4 филии хляб, 1 червена чушка, 100 гр. сирене, 1 яйце, 50 гр. шунка. Време за при...
Продукти: За хамбургерските питки: около 400 гр. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, половин кубче...
Продукти: 20 гр. мая или 1 пакетче суха такава, 350 мл. топла вода, 5 с.л. зехтин (може и олио) плюс още за намазване, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 5 ч.ч. брашно, шарена сол, няколко скилидки счукан чесън, 2 с.л. масло. Начин на приготвяне: Разтворете първо маята в малко топла вода със захарта. Щом се ак- тивизира, добавете към нея всички останали продукти – останалата вода, 5-те с.л. олио, солта и брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен намазан сач или тиган. Щом обърнете питката от втората стр...