ПЛЕТЕН КОЗУНАК
фев 09, 2022Продукти:
1 кг. брашно, 5 яйца, 1 яйце за намазване, 1 ч.ч. прясно мляко, 1,5 ч. захар, 40 гр.
мая, 250 гр. мазнина, половин чаша орехови ядки, 50 гр. стафиди, кората на 1 лимон.
Начин на приготвяне:
Омесва се козуначено тесто като се прибавят стафидите. След пър-
вото втасване се откъсват 6 парчета за 2 плетеници. Разточват се на масата на дълги рула и по три
се изплитат. Оформените плитки се поставят върху намазнена тава и втасват отново. След това се
намазват с разбитото яйце, накълцаните орехови ядки и кристалната захар. Пече се в умерена
фурна.
> Кухненска Посуда и Аксесоари <