Работно време: 24/7
ПЛЕТЕН КОЗУНАК

ПЛЕТЕН КОЗУНАК

фев 09, 2022

Продукти:

1 кг. брашно, 5 яйца, 1 яйце за намазване, 1 ч.ч. прясно мляко, 1,5 ч. захар, 40 гр.

мая, 250 гр. мазнина, половин чаша орехови ядки, 50 гр. стафиди, кората на 1 лимон.


Начин на приготвяне:

Омесва се козуначено тесто като се прибавят стафидите. След пър-

вото втасване се откъсват 6 парчета за 2 плетеници. Разточват се на масата на дълги рула и по три

се изплитат. Оформените плитки се поставят върху намазнена тава и втасват отново. След това се

намазват с разбитото яйце, накълцаните орехови ядки и кристалната захар. Пече се в умерена

фурна.

> Кухненска Посуда и Аксесоари <


Подобни Постове

Продукти: 500 гр. хладка вода, мая (колкото орех), сол, брашно – около 1 кг., 150-200 гр. м...