Блог
Повечето задачи за рязане в кухнята са постижими с добър нож. Въпреки това, острие, кое...
Кухненски инструменти, прибори и оборудване: тяхната разлика Кухненски инструменти ...
Как да нарежете нар с ежедневни кухненски инструменти Наровете може да изглеждат тру...
Кой тиган е по-добър: керамичен или тефлонов Нашите тигани В забързаното ежедневие често ни се налага да приготвяме ястия в тиган, защото храната в него става бързо, лесно и удобно. В зависимост от формата на тигана, дебелината му и материалите за производство се променят вкусовите качества и външния вид на приготвената храна. Ако искате да зарадвате членовете на семейството си и да облекчите работата за себе си, тогава ще ви разкажем подробно как керамичните и тефлоновите тигани се различават един от други, за да можете да направите най-добрия избор. Те са еднакво популярни...
Продукти: 300 гр. кисело мляко, 100 гр. череши, 1 праскова, 2 кайсии, 4 с.л. мед, 20 гр. шо-...
Продукти: 4 печени и обелени червени пиперки, 1 краставица, 1 малка консерва сладка ца- рев...
Продукти: Два патладжана, три чушки, 1 глава лук, 1 домат, 2 с.л. олио, 5-6 скилидки че- съ...
Продукти: 2 ч.ч. по-дребни макарони; 1 к.ч. царевица, 1 к.ч. нарязани маслини, 1 к.ч. наря- зани на ситно червени чушки, половин стрък нарязан зелен лук или червен кромид, зехтин и оцет на вкус, магданоз. Начин на приготвяне: Сваряваме макароните, а зехтина и оцета смесваме в купа и енер- гично разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме всички останали продукти и ху- баво ги разбъркваме. Обикновено сол не е нужна, ако маслините са солени. > Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 2-3 патладжана, 4-5 скилидки чесън, около 100-150 гр. сирене, 1-2 домата, 1-2 сва...
Продукти: 3-4 средно големи тиквички, 7-8 резенчета бекон (около 75 гр.), 5-6 с.л. майоне- з...
Продукти: 2 картофа, 1 глава кромид лук, 200 гр. телешки салам, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 100 ...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 ч.л. сода, сол на вкус и брашно, колкото поеме. Начин на приготвяне: Разбивате яйцата, олиото и содата добре, след което прибавяте мля- кото и накрая брашното до получаване на тесто. Разстилате тестото в тава на тънка кора и режете различни фигурки, които пържите в нагорещено олио. Поднасят се със сирене или сладко по Ваш вкус. > Кухненска Посуда и Аксесоари <