Работно време: 24/7
Запознайте се с Уок тигана: Въведение, употреби, и съвети за готвене с него

Преоткрийте готвенето с Уок Тиган: информация за това какво представлява уок тиганът и неговите приложения, плюс експертни съвети относно техниките за пържене с разбъркване, дълбоко пържене, сотиране и задушаване

яну 17, 2023

Уок тиганът е универсален и основен съд за готвене, който се използва широко в азиатската кухня. Представлява дълбок, заоблен тиган със скосени страни и дълга дръжка. Традиционно е изработен от въглеродна стомана, но може да се намери и от чугун, алуминий и неръждаема стомана.


Разгледайте нашия онлайн магазин posuda.bg


Уок тиганите се използват за различни техники за готвене, включително пържене, дълбоко пържене (като фритюрник ) и дори задушаване. Наклонените страни на уока позволяват лесно хвърляне и обръщане на съставките, което го прави идеален за методи на готвене на висока температура. Дълбоката основа също позволява храната да се готви в малки количества олио, което я прави по-здравословна алтернатива на другите методи на готвене.
Когато готвите с уок тиган, важно е предварително да загреете тигана на висока температура, преди да добавите масло или съставки. Това ще гарантира, че тиганът е достатъчно горещ, за да придаде на храната желаното запържване и текстура. Също така е важно да използвате олио с висока температура, като фъстъчено или рапично масло, тъй като те могат да издържат на високите температури при готвене в уок.
При пържене с интензивно разбъркване, важно е всичките ви съставки да са подготвени и готови за работа, преди да започнете да готвите. Това ще позволи бързо и ефективно готвене, тъй като храната трябва да бъде в тигана само за кратък период от време. Освен това се уверете, че не препълвате тигана, тъй като това може да доведе до задушаване на храната, а не до пържене.


Освен това, когато почиствате уок тиган, важно е да избягвате използването на сапун и вместо това да го изтъркате с твърда четка и гореща вода. 

Като цяло тиганът уок е универсален и основен съд за всяка кухня. Може да се използва за различни готварски техники и е идеален за всякакви методи на готвене. С правилните техники и подходяща грижа тиганът уок може да издържи много години и да осигури вкусни и здравословни ястия.


> Кухненска Посуда и Аксесоари <


Подобни Постове

Как да изберете и използвате керамична тава за печене Керамичните тави за печене са ...

Когато говорим за кулинарията и готвенето, не можем да пренебрегнем един от най-важните инстру...

Ако искате да оборудвате кухнята си с правилните инструменти, изборът на правилната шпатула е ...