Работно време: 24/7
Каква е разликата между силиконова и дървена шпатула?

Каква е разликата между силиконова и дървена шпатула?

фев 11, 2023

Ако искате да оборудвате кухнята си с правилните инструменти, изборът на правилната шпатула е от съществено значение. Има два основни вида шпатули, които може да срещнете – силиконова и дървена. Въпреки че и двете са полезни по свой собствен начин, има някои ключови разлики между двете, с които трябва да сте наясно, преди да направите покупка.


Разгледайте нашия онлайн магазин posuda.bg


 Първо, нека да разгледаме силиконовите шпатули. Изработени са от гъвкав материал, който е устойчив на топлина, не залепващ и лесен за почистване. Силиконът е популярен избор за шпатули, защото няма да надраска повърхността на вашите съдове за готвене, което го прави чудесен вариант за тигани с не залепващо покритие. Освен това е по-малко вероятно силиконът да абсорбира хранителни миризми и вкусове в сравнение с други материали, така че няма да придаде нежелан вкус на вашата храна.


 Едно от най-големите предимства на силиконовите шпатули е тяхната универсалност. Те могат да се използват за широк спектър от задачи за готвене и печене, от разбъркване на сосове до изстъргване на тесто от купи за смесване. Освен това са устойчиви на топлина, така че можете да ги използвате за разбъркване на горещи течности, без да се притеснявате, че ще повредите шпатулата. А когато дойде време за почистване, силиконовите шпатули могат да се мият в съдомиялна машина, което ги прави опция с ниска поддръжка.


 Сега нека да разгледаме дървените шпатули. За разлика от силиконовите шпатули, дървените шпатули са направени от естествени материали и имат по-традиционен вид и усещане. Дървени шпатули често се използват вместо метални прибори при готвене на деликатни храни, за да се избегне надраскване на повърхността на вашите съдове. Те също са чудесни за разбъркване и обръщане на храни в тиган, тъй като няма да надраскат повърхността.


 Едно нещо, което трябва да имате предвид при дървените шпатули е, че те изискват допълнителни грижи. Дървените шпатули никога не трябва да се поставят в съдомиялна машина, тъй като водата и топлината могат да доведат до изкривяване или разцепване на дървото. Вместо това те трябва да се измиват на ръка и да се изсушават старателно, за да се предотврати повреда. Освен това е важно редовно да използвате дървената си шпатула, за да я предпазите от изсъхване и напукване.


 Както силиконовите, така и дървените шпатули имат своите уникални предимства и недостатъци. Силиконовите шпатули са лесни за поддръжка, топлоустойчиви и универсални, докато дървените шпатули са нежни към съдовете за готвене и имат класически вид и усещане. Дали ще изберете силиконова или дървена шпатула в крайна сметка ще зависи от вашите лични предпочитания и видовете задачи за готвене и печене, за които планирате да я използвате

> Кухненска Посуда и Аксесоари <


Подобни Постове

Как да изберете и използвате керамична тава за печене Керамичните тави за печене са ...

Когато говорим за кулинарията и готвенето, не можем да пренебрегнем един от най-важните инстру...

Кухненските роботи и блендерите са два често срещани уреда в повечето кухни, но въпреки сходни...