Класическа рецепта за пържени филийки
яну 30, 2022Посуда:
Необходими продукти
- 10 филийки хляб
- 4 яйца
- 1 кафена чаша прясно мляко
- Сол
Как се приготвя
- В по-дълбока чинийка и в същото време, с такъв диаметър, при който да могат да се побират филиите, за да могат да се напоят с яйцата, разбъркайте яйцата. Към тях прибавете чашката прясно мляко и малко ( щипка) сол. Сложете тигана с олио на котлона, за да може олиото да се загрее. След това, започвате всяка филия да топвате в разбитите яйца и да слагате да се пържи.
- След като изваждате филийките, слагайте ги в чиния, на дъното на която предварително сте поставили кухненска хартия или салфетка, която да попие част от излишното количество олио. Поднесете филийките , според желанията на тези които ще ги похапват. Някои ги обичат с конфитюр, други с мед, трети със сирене и т.н.
Продукти: 2 картофа, 1 глава кромид лук, 200 гр. телешки салам, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 100 ...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 ч.л. сода, сол на вкус и брашно, к...
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 250 мл. прясно мляко, 1 ч.л. сода за хляб, олио, ...