ТОПКИ ЗА ВИНО
фев 08, 2022Посуда:
Продукти:
1 ч.ч. настъргано сирене, 1 яйце, чаена чаша и половина брашно, 1 ч.л. сода, щипка сол, 1 ч.ч. сусам.
Начин на приготвяне:
Настърганото сирене, разбитото яйце, брашното със содата и щипка
сол се омесват много добре до получаването на меко тесто. От тестото вземаме толкова, колкото
да омесим едно топче с големината на два ореха (при овалването на топчетата ръцете Ви трябва
предварително да са овлажнени с вода). След като си направите топчето, всяко по отделно овалвате обилно в сусам и ги нареждате в предварително намазнена тава. Печете в умерена фурна.
Продукти: 300 гр. кисело мляко, 100 гр. череши, 1 праскова, 2 кайсии, 4 с.л. мед, 20 гр. шо-...
Продукти: 4 печени и обелени червени пиперки, 1 краставица, 1 малка консерва сладка ца- рев...
Продукти: Два патладжана, три чушки, 1 глава лук, 1 домат, 2 с.л. олио, 5-6 скилидки че- съ...