МУСАКА ВЕГЕТАРИАНСКА
фев 09, 2022Продукти:
половин кг. картофи, 200 гр. топено сирене, 200 гр. сирене, половин пакет мас-
ло, 1 глава лук, 1 ч.ч. ориз, 2 яйца, 200 мл. прясно мляко, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер и магда-
ноз.
Начин на приготвяне:
Сварява се ориза и се посолява на вкус, задушават се картофите,
нарязани на дребно с малко сол. Нареждат се задушените картофи, натрошеното сирене и най-
отгоре ориза. Така подредената мусака се пече в умерена фурна, след което се залива с яйцата,
прясното мляко, брашното и щипка сол и отново се остава да се запече заливката. По желание
може да се поръси с черен пипер и магданоз, нарязан на ситно.
> Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 2 ч.ч. ориз, 250 гр. маслини, 2 глави лук, 2 стръкчета магданоз, 100 мл. олио, 1 ...
Съдове: уок тиган Продукти: гъби - 500 г пресни пу...