БОБ ЧОРБА
фев 09, 2022Продукти:
половин кг. боб, 2 л. вода, 100 мл. олио, 2 моркова, 1 чушка, 1 глава лук, 1 до-
мат, подправки и сол.
Начин на приготвяне:
Бобът се кисне в студена вода за 1 нощ. След това се изплаква и се
поставя в тенджера с 2 л. вода, вари се, като се отстранява образувалата се пяна. След отстранява-
нето на пяната се добавя олиото. Когато бобът е полуомекнал, се добавят морковите, чушката и
лукът, нарязани на ситни кубчета. Добавят се и подправките и варенето продължава, докато про-
дуктите омекнат. Накрая, малко преди супата да е готова, се добавя обеленият и нарязан на куб-
чета домат, като се посоли на вкус. Боб чорбата се сервира топла.
> Кухненска Посуда и Аксесоари <
Продукти: 500 гр. спанак, 1 настърган морков, 1 гл. лук, 2-3 с.л. зехтин или олио, 1 к.ч. о...